Opmeet instructie

Om tot de juiste afmetingen voor uw reksysteem te komen kunt u geen gebruik maken van de afmetingen welke worden opgegeven door de autofabrikant, dit heeft te maken met de grillige vormen van de wanden in de laadruimte van de auto waar de autofabrikant geen rekening mee houdt.

Hierdoor is het belangrijk dat u de ruimte welke beschikbaar is hiervoor in uw voertuig op de juiste manier inmeet. Dit is niet moeilijk, maar het dient wel goed te gebeuren, zodat uw reksysteem straks perfect past.

Lees hieronder hoe u met slechts een rolmaat en 2x een rechte lat op een simpele wijze de
juiste afmetingen voor uw reksysteem vindt.

Benodigdheden:

  • Rolmaat
  • 2x rechte lat (lengte = gewenste reksysteem hoogte welke past in voertuig) met haaks basis lat, of een rechte lat welke minimaal 300mm breed is zodat deze haaks op de vloer kan staan.

Wat wilt u meten?
Maximale reksysteem lengte aan de wand zonder schuifdeur:

  • Plaats de latten op de groene en rode plaats in de laadruimte waarbij deze max. tegen het kopschot en achterstijl worden geplaatst en meet de tussenafstand vanaf de buitenzijde van deze latten.

Maximale reksysteem lengte aan de wand met schuifdeur:

  • Plaats de latten op de groene en paarse plaats in de laadruimte en meet de tussenafstand vanaf de buitenzijde van deze latten. De paarse lat hoeft hierbij niet tegen de wielkast aan te staan. Deze positie wordt meer bepaald door de schuifdeuropening.

Opmerkingen:

  • Wielkasthoogte: dit is de afstand tussen de vloer en de lichtblauwe lijn. Controleer deze maat met uw reksysteemkeuze.
  • Wielkastpositie: dit is de afstand vanaf de rode lijn tot aan de paarse lijn en de afstand tussen de paarse lijn en de groene lijn. Controleer deze maten met uw reksysteemkeuze.
  • Grilligheden in de wand: dit is de vorm van de wand in de laadruimte welke uw positie kan beïnvloeden waardoor het reksysteem niet geheel tegen de wand kan worden geschoven. Hier is geen oplossing voor echter wel belangrijk i.v.m. de positionering.